Grundejerforeningen Fyrrelunden

Bestyrelsens beretning for året 2002

Det har i modsætning til de tidligere år været et stille år i Fyrrelunden og i Egelunden. Der har kun været nogle få ejerskifter og er kun bygget et par nye huse. På bestyrelsens vegne vil jeg gerne indlede med også at byde de nye ejere velkommen i området.

Bestyrelsen har siden sidste års generalforsamling afholdt 2 bestyrelsesmøder i september og april. Ved besigtigelse afudstykningen i forbindelse med disse møder, blev der konstateret forhold, der trængte til at blive bragt i orden - ukrudt i asfalten, træer og buske, der var til gene for trafikken etc. Vi har skrevet til nogle få grundejere og bedt dem om at bringe forholdene i orden.

Der er imidlertid stadig problemer. Selv om der i deklarationen står: "Den ubebyggede del af den enkelte grund skal være vel vedligeholdt", er der to grunde der absolut ikke blevet rørt af ejerne i mange år. Det drejer sig om Egelunden 15 og Fyrrelunden 5. Trods gentagne henvendelse både til grundejeme og til kommunen er der intet sket. Grundejerforeningen agter at kontakte en advokat for at få bragt orden i forholdene.

Der vil igen i år blive en bunke af fældede roser og andre planter på fællesarealet - brug denne bunke, hvis I føler trang til at hjælpe med vedligeholdelse af fællesarealet. Dette er ikke en opfordring til at bruge fællesarealet til henkastning af affald fra de private haver. Beplantningen på fællesarealet har et passende omfang; men det er stadig tilladt at hente birk, fyr, syrener og andre planter blot man sørger for at dække hullene efter de opgravede planter.

Da det er en stor opgave for bestyrelsen at vedligeholde fællesarealeme, vil vi foreslå, at der bliver indført en "arbejdsdag", hvor de, der har tid og lyst kan mødes og hjælpe til med at udføre vedligeholdelse af disse arealer - vi kunne tænke os, at den første lørdag i juli kunne bruges til dette formål. For at nævne et par eksempler på disse opgaver - rydning af området omkring den sti, der går rundt langs den sydlige del af fællesarealet, yderligere rydning af området omkring hovedstien, fjernelse af uønskede roser etc.

Vi vil igen minde om, at det ikke er tilladt at opstille campingvogne og gamle biler på grundene.

Der har i efteråret været en del indbrud og forsøg på indbrud. Der har hovedsageligt været tale om tyverier af værktøj. Det ser imidlertid ud som om, at tyven enten har værktøj nok, eller også har opgivet at finde mere - værktøjstyverierne ophørte i november måned.

Hvis I opdager, at der har været indbrud eller forsøg på indbrud i et hus, vil jeg anmode om at I kontakter et af bestyrelsesmedlemmeme, så vi kan kontakte ejeren (hvis vi har hans eller hendes telefonnummer). Den bedste forebyggelse af indbrud er naboovervågning.

Der er brændt et hus i Fyrrelunden - brandårsagen var - så vidt vides et tændt stearinlys. Der er nu ved at blive opført et nyt hus på forsikringsselskabets regning.

Der er intet nyt i sagen om skydebanen. Sagen ligger stadig hos miljøministeriet. Antallet af skydninger har i det forløbne år været minimalt - og det ser ikke ud til at der påtænkes nye skydninger - flagsnoren i den mast, hvor kuglen skal hænges op er knækket.

Som det måske er bekendt er ansvaret for vedligeholdelse af vores antenneanlæg overført fra NESA til TDC. Dette har medført at prisen for en tilslutning af en ejendom til antenneskabet er steget fra ca. 450 kroner til 4595 kroner. Vi har derfor besluttet at tilslutning kan foretages af en elektriker betalt af grundejeren, og vi undersøger i øjeblikket muligheden for at lade et andet firma overtage vedligeholdelse af anlægget.

Vi har opsat to nye skilte om legende børn. Et på Fyrrelunden og et på Egelunden. De er opsat på en sådan måde, at bilisteme ikke skulle kunne undgå at se dem.

Ved en mundtlig fOrespørgsel hos Hundested Kommune blev det bekræftet at der er stiudlæg på de to forbindelsesstier i udstykningens vestlige område og at stierne på Hundested siden kunne blive åbnet efter en skriftlig forespørgsel til kommunen. Vi tog derfor igen initiativ til at få dem åbnet. Hundested kommune har senere afkræftet tilsagnet og grundejerforeningen "Skellet", der ejer stierne på Hundestedsiden vil ikke gå med til at de bliver åbnet. Da stierne på Frederiksværk siden af skellet tilhører vores grundejerforening, har vi besluttet, at de skal vedligeholdes som stier. Vi har i skrivende stund taget kontakt til Michael, der skal fjerne ejernes ulovligt henlagte affaldsbunker. Oprydningen vil medføre, at det er grundejerne, der bor op til stierne, der er ansvarlige for at holde dem.

Jeg vil endnu engang gøre opmærksom på, at det er alle grundejeres opgave at holde området ud til midten af de veje og stier, der ligger ud for deres grunde. Det inkluderer at holde kanterne, feje vejene og holde dem fri fra ukrudt og mos og at slå stierne regelmæssigt.

Ved mødet sidste år blev der diskuteret muligheden af at opsætte en bænk på fællesarealet. Bestyrelsen har besluttet at indkøbe to nye bænke til en værdi af 5-600 kroner. Den ene bænk vil blive opsat ved stien, der går forbi højen, og den anden ved den tværgående sti, der forbinder Fyrrelunden og Egelunden.

Vi vil igen gerne indskærpe til hundeejerne om at opsamle efterladenskaber. Det er træls for andre at skulle rydde op - i værste fald rense gulvtæpper og sko. Vi vil også indskærpe, at hunde, der ikke er under kontrol skal holdes i snor. Dette med at holde den under kontrol skal også gøre sig gældende, hvis hunden ser en kat, en ræv eller et stykke vildt. Vi nyder forhåbentlig alle at se hjortene i vores område.

Ræven er blevet en regulær plage - vi vil anmode de grundejere, der har metalstativer om at sørge for at holde dem forsvarligt lukkede eller eventuelt at udskifte dem - det er ikke et kønt syn at se brugte bleer og køkkenaffald spredt over vejen og ind på nabogrundene.

Endelig kan det oplyses, at bestyrelsen på ny har indgået aftale med Svend Toft Larsen, Egelunden 24 om at varetage græsslåning af fællesarealer mv.

Den 22 maj 2003

Svend Gjerløv